Japon Balığı – Carassius Auratus

Carassius Auratus – Japon Balığı Hakkında Genel Bilgiler: Adından da anlaşılacağı üzere akvaryum balıkları içerisinde bir çok kişinin sevecen ve meraklı yapısından dolayı akvaryumlarında besledikleri Japon Balıkları dayanıklı oldukları için de tercih sebebidir. Akvaryumum tabanındaki …

Carassius auratus - Japon Balığı (20)

Carassius Auratus – Japon Balığı Hakkında Genel Bilgiler:

Adından da anlaşılacağı üzere akvaryum balıkları içerisinde bir çok kişinin sevecen ve meraklı yapısından dolayı akvaryumlarında besledikleri Japon Balıkları dayanıklı oldukları için de tercih sebebidir. Akvaryumum tabanındaki kumları ağızlarına alıp bırakırlar ve bu hoşlarına giden sıklıkla yaptıkları bir harekettir. Coğrafi kökenine bağlı olarak isimlendirilen Japon balıkları günümüzün vazgeçilmezidirler. Özellikle akvaryumda balık besleme hevesine girenler yani yeni başlayanlar için ilk tercihlerden biri olan japon balıkları alışık olduğu türden bir beslenme tarzıyla 20-25 yıla kadar yaşayabilmektedirler. Japon balıkları fanusta bakılabilir mi? sorusuna asla bakılmamalı bunun yerine 1 tane balık için en az 20-25 litre hacimli içinde küçük bir filtresi olan bir akvaryumda bakılması çok daha iyi olacaktır. Bilinçsizce fanuslarda hangi tür balık olursa olsun bakılmamalıdır.

Japon balıklarının midesi olmadığı için doyma hisleri bu balık çeşidinde yoktur. Bu sebepten dolayı genelde yeni başlayanlar fazla yemleyip japon balıklarının ölümlerine sebep olurlar. Fazla yemleme sonrası japon balıklarında öncelikle oluşan sorunların başında kabızlık gelir. Sonrasında ise hayata devam etme yüzdeleri maalesef oldukça düşüktür.

Japon balığı üreme dönemlerine göz atacak olursak japon balıkları düz yumurta dökerek üremektedirler. Japon balıkları birçok akvaryum balık türleriyle bir arada barışık bir şekilde yaşayabilir. Tabi diğer balık türlerinin özelliklerinde de barışçıl bir yapı varsa.

Japon balıkları küçük çöpçü balıklarını her ne kadar yutmak istese de çöpçü balıkları sırt yüzgeci sayesinde japon balığının ağzını parçalayabilir ki genelde böyle de olmaktadır.

Ayrıca japon balıkları dayanıklılıkları ile de öne çıkarlar. Zaten hem bu sebeple hem de yetiştirme şartları da kolay olduğundan yeni başlayan acemilere ilk etapta japon balıkları önerilmektedir. Beslenecekleri akvaryum tabanında kullanılacak kumların mümkün mertebe köşeli ve keskin yapılarının olmaması gerekmektedir, kullanılması durumunda bu kumları ağızlarına alıp geri çıkartma eylemini sık sık yapacakları için ağızlarına zarar verebilir.

 

Latincedeki İsmi Carassius Auratus
Coğrafik Kökeni Asya
Beslenme Biçimi Hem Etçil Hem Otçuldurlar.
Davranış Biçimi Sakin ve Barışçıldırlar.
Kendi Türlerine Davranışı Barışçıldırlar.
Yüzme Seviyesi Orta ve dip seviye.
Cinsiyet Ayrımı Erkeklerin solungaçlarında üreme dönemlerinde kabarcıklar oluşur.
Üreme Düz yumurta dökerek ürerler.
Sıcaklık 16 – 28 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy 30 – 35 cm civarına kadar büyürler
En Az Akvaryum Hacmi 40 – 70 Litre
Su Sertliği Orta Sert – Yumuşak
Ph 6 -8

 

Carassius Auratus – Japon Balığı Hakkında Resimler: