Kılıçkuyruk – Xiphophorus Helleri

Kılıçkuyruk Hakkında Genel Bilgiler: Kılıçkuyruk balıkları canlı doğuran türlerindendir. Platiye benzemesi sebebiyle özellikle dişilerde karıştırılabilir. Dişileri plati erkeği ile eş tutabilir. Bu yüzden mümkün mertebe ayrı beslenmesinde fayda vardır. Erkekleri kendi aralarında agrasiftir bir plati dişisi …

kılıçkuyruk erkek 3

Kılıçkuyruk Hakkında Genel Bilgiler: Kılıçkuyruk balıkları canlı doğuran türlerindendir. Platiye benzemesi sebebiyle özellikle dişilerde karıştırılabilir. Dişileri plati erkeği ile eş tutabilir. Bu yüzden mümkün mertebe ayrı beslenmesinde fayda vardır. Erkekleri kendi aralarında agrasiftir bir plati dişisi ile eş tutabilir. Dişiler yavrulama zamanında erkeklere karşı sert olabilir ve köşelerde saklanabilir. Yavru yapmaya günü yaklaştıkça çok belergin olmamakla birlikte karın bölgesinde kararma olur ve sakin bölgelerde, bitki aralarında yavrularını bırakır.

Latincedeki İsmi Xiphophorus Helleri
Coğrafik Kökeni Orta Amerika tatlı sularında
Beslenme Biçimi Yem konusunda çok seçici değillerdir, pul yemi ve granül hatta bond yemi severek yerler. Haftada bir bitkisel (haşlanmış kabak, ıspanak, labada vb) beslemek sindirimlerini rahatlatacaktır.
Davranış Biçimi Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı Barışçıl – Erkekler kendi aralarında kovalama yapabilir.
Yüzme Seviyesi Orta – Yüzey
Cinsiyet Ayrımı Dişiler iri olur ve gonopod bulunmaz. Erkeklerde gonopod bulunur ayrıca kuyruklarında kılış şeklinde uzantı bulunur.
Üreme Canlı doğum yaparlar. Yavrular anne karnından çıktıktan bir kaç saniye sonra yüzmeye başlar. Erişkin bir dişi ortalama 30 ile 40 arası yavru yapabilir.
Sıcaklık 21°C – 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy 9-10 cm. civarına kadar büyür, besleme durumuna göre değişebilir.
En Az Akvaryum Hacmi 50-60 Litre
Su Sertliği Orta – Sert
Ph 7.0 – 8.0

 

Kılıçkuyruk Balığı Hakkında Resimler:

 

 

 

 

 

 

 

Kılıçkuyruk Balığı Hakkında Video: