Çöpçü Balığı – Corydoras Concolor

Corydoras Concolor – Çöpçü Balığı Akvaryum balıkları arasında çöpçü balıkları için seçmiş olduğunuz küçük boyutta ideal akvaryumların tabanı için kullanabileceğiniz malzemelerden tavsiyelerimiz birkaç ağaç dalı, kuru yaprak ve dere kumu iyi bir seçim olacağı yönündedir. Su …

Corydoras Concolor - Çöpçü Balığı (2)

Corydoras Concolor – Çöpçü Balığı

Akvaryum balıkları arasında çöpçü balıkları için seçmiş olduğunuz küçük boyutta ideal akvaryumların tabanı için kullanabileceğiniz malzemelerden tavsiyelerimiz birkaç ağaç dalı, kuru yaprak ve dere kumu iyi bir seçim olacağı yönündedir.
Su altı bitkileri genellikle bu tür balıklarda kullanılmamaktadır. Akvaryum suyunun açık çay kıvamında bir renk alabilmesi için ağaç yaprakları ve dalları eklemenizi önerdik. Corydoras concolor balıkları için uygun yaşam ortamı hazırlamak istiyorsanız ayrıca aydınlatma da loş tutulmalıdır.
Corydoras Concolor çöpçü balıkları beslenmesi en kolay balıklar kategorisindedir. Sebebi ise hepçil olmalarıdır. Corydoras Concolor balıklarına su pireleri ve çeşitli kurtlar, misket veya tablet yemler önerilmektedir.
Ayrıca çöpçü balıkları karma akvaryumlar için uygun balık türlerindendir. Diğer türlere karşı barışçıl bir yapıya sahip olan Corydoras Concolorlar sazansıgiller türü akvaryum balıkları ve barışçıl kedi balıklarıyla diğerlerine oranla çok daha iyi geçinmektedir ve bu şekilde kendilerini huzurlu ve güvende hissedebilirler.
Genelde tüm çöpçü balıklarında olduğu gibi Corydoras Concolorlarda da cinsiyet ayrımını balığa yukardan bakarak yapabilirsiniz. Karınları yumurta ile dolu olan dişiler erkeklere nazaran farklılığı es geçilemeyecek derecede geniş ve yuvarlar bir vücuda sahiptirler. Erişkin erkekler çok daha uzun sırt yüzgeçlerine sahiptirler.

Latincedeki İsmi Corydoras concolor
Coğrafik Kökeni Río Parguaza, Bolivar, Venezuela
Beslenme Biçimi Hepçildirler.
Davranış Biçimi Barışcıl
Kendi Türlerine Davranışı Barışcıl
Yüzme Seviyesi  Taban seviye.
Cinsiyet Ayrımı Çöpçülere genelde yukardan bakarak cinsiyet ayrımı yapılabilir. Erkeklerde daha uzun bir dorsal vardır kadınlara göre orantılı olarak biraz daha küçüktür  
Üreme Yumurta dökerek
Sıcaklık 23-26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy 6 cm civarına kadar büyürler
En Az Akvaryum Hacmi 40 Litre
Su Sertliği 2-10 °H
Ph 6,0 – 7,0